Logowanie do intranetu

Szukaj po słowach kluczowych lub skorzystaj z filtrowania

Działalność podstawowa
Status Partnera
SIG
Sektor

ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp.k.

W asortymencie ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp. k. znajdują się produkty takie jak: dżemy, konfitury, powidła, sosy, ketchupy, koncentrat pomidorowy, dania gotowe, syropy, koncentrat barszczu czerwonego, koncentrat żurku oraz zupy. Produkty te produkowane są pod markami: Łowicz, Kotlin, Włocławek, Krakus. Firma znajduje się w czołówce polskich producentów dżemów, sosów, koncentratu pomidorowego: zajmuje 1 miejsce w sprzedaży produktów dżemowych, sosów gotowych; 2 miejsce w sprzedaży zup gotowych, koncentratów pomidorowych, ketchupów; 3 miejsce w sprzedaży dań gotowych warzywno–mięsnych oraz syropów. Produkty te są laureatami licznych wyróżnień, potwierdzających ich wysoką jakość oraz walory smakowe i zdrowotne.

Firma działa na rynku polskim i zagranicznym. Większość sprzedaży Spółki przechodzi przez tzw. kanał nowoczesny. Firma współpracuje z największymi firmami dystrybucyjnymi i hurtowniami oraz sieciami lokalnymi. W tzw. kanale nowoczesnym współpracuje ze wszystkimi międzynarodowymi sieciami handlowymi obecnymi w Polsce. Kraje, do których Spółka eksportuje swoje towary to USA, Anglia, Szwecja, Kanada, Niemcy, Rosja, Irlandia, Islandia, Litwa, Łotwa. Eksport obejmuje prawie wszystkie produkty Spółki.

Cechą, która wyróżnia Spółkę na tle konkurencji jest oferowanie klientom produktów najwyższej jakości, spełnianie potrzeb i oczekiwań klientów w doborze oferowanych produktów i ich cech organoleptycznych, ciągłe usprawnianie procesów produkcyjnych, inwestowanie w nowoczesne technologie i maszyny, elastyczność i szybka reakcja na potrzeby rynku.

Firma odznacza się wysokim potencjałem wdrożeniowym, o czym świadczy prężnie działający Dział Technologii, Badań i Rozwoju Produktów, który poszukuje pomysłów na nowe produkty i kategorie, a także nowych możliwości komunikowania się z konsumentami. Ponadto ZPOW Agros Nova posiada duże doświadczenie w tworzeniu i efektywnym wprowadzaniu na rynek zarówno nowych produktów, jak i marek. Posiada wysoko rozwinięte zaplecze technologiczne: unikalne receptury, najnowocześniejsze procesy przetwórcze i linie produkcyjne.

Firma ZPOW Agros Nova ma bardzo obszerne doświadczenie w działalności B+R. Pracownicy Działów B+R  w poszczególnych spółkach Grupy Maspex, do której należy ZPOW Agros Nova, posiadają wieloletnie doświadczenie w tym zakresie i mają na celu doskonalenie istniejącego asortymentu produkcyjnego i tworzenie nowych wyrobów. O wysokiej skuteczności działań w Dziale B+R świadczy wysoka pozycja na rynku spożywczym w poszczególnych kategoriach produktów oferowanych przez firmę. Maspex współpracuje z wieloma ośrodkami badawczymi w kraju i za granicą i jest pionierem na rynku w generowaniu nowych idei związanych z branżą przetwórstwa owocowo-warzywnego oraz opracowywaniu innowacyjnych technologii.

 

ZPOW Agros Nova  jest obecny wraz z całą Grupą Maspex w międzynarodowy konsorcjum EIT Food. EIT Food to oddział Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii, działającego jako organ Unii Europejskiej. Dzięki działaniom w zakresie innowacji i edukacji oraz uwzględnianiu kluczowej roli konsumentów, EIT Food przyczynia się do budowy zrównoważonych łańcuchów dostaw żywności. Konsorcjum składa się z ponad 50 partnerów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej i krajów stowarzyszonych, wśród których znajdują się wiodące przedsiębiorstwa, uniwersytety oraz instytuty badawcze (m.in.: Uniwersytet Cambridge, Uniwersytet Techniczny w Monachium, firmy Robert Bosch, Nestlé, PepsiCo). Wspólny cel partnerów to zmiana sposobów produkcji, dystrybucji i konsumpcji żywności, przy uwzględnieniu potrzeb oraz oczekiwań konsumentów. W ciągu siedmiu lat partnerzy zainwestują łącznie około 1 200 mln euro oraz skorzystają z 400 mln euro finansowania przekazanego przez EIT. W latach 2018-2020 Grupa Maspex była zaangażowana w łącznie 29 projektów EIT Food.

Zrealizowane projekty

Projekt #1

Poprawa tekstury i walorów odżywczych oraz smakowych sosów warzywnych i przetworów owocowych marki Łowicz

Okres realizacji projektu: 01.05.2019 – 31.08.2023

Numer wniosku o dofinansowanie: POIR.01.01.01-00-0657/18

Projekt #2

Opracowanie nowej odmiany pomidora gruntowego dedykowanego dla przetwórstwa oraz ulepszonej technologii jego uprawy w celu

uzyskania wysokiej jakości, powtarzalnej i wydajnej produkcji w polskich warunkach klimatycznych

Okres realizacji projektu: 01.01.2018.- 31.12.2023

Numer wniosku o dofinansowanie: POIR.01.01.01-00-1317/17

Innowacyjne produkty i usługi

  1. W asortymencie ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp. k. znajdują się produkty takie jak: dżemy, konfitury, powidła, sosy, ketchupy, koncentrat pomidorowy, dania gotowe, syropy, koncentrat barszczu czerwonego, koncentrat żurku oraz zupy. Produkty te produkowane są pod markami: Łowicz, Kotlin, Włocławek, Krakus. Firma znajduje się w czołówce polskich producentów dżemów, sosów, koncentratu pomidorowego: zajmuje 1 miejsce w sprzedaży produktów dżemowych, sosów gotowych; 2 miejsce w sprzedaży zup gotowych, koncentratów pomidorowych, ketchupów; 3 miejsce w sprzedaży dań gotowych warzywno–mięsnych oraz syropów. Produkty te są laureatami licznych wyróżnień, potwierdzających ich wysoką jakość oraz walory smakowe i zdrowotne.

Działalność podstawowa

Badania i usługi R&D w żywności
Produkcja żywności i suplementów diety

Status Partnera

Partner Klastra

SIG

Biogospodarka
Nowoczesne, zrównoważone rolnictwo
Zdrowa żywność i żywienie

Sektor

Firmy

Adres

ul. Gen. Władysława Sikorskiego 5, 99-400 Łowicz

Kontakt

Tel: +46 830 27 03

e-mail: sekretariat.lowicz@agrosnova.pl

Strona WWW

https://maspex.com/